Wat is een tyleenslang?

Als je dit googlet dan komt je niet veel verder dan een paar webshops met vage beschrijvingen. Geen nood! Ik zal je uit de brand helpen. In algemeen basis Nederlands leg ik jou op een simpele manier uit wat een tyleenslang precies is.

Tyleen is eigenlijk een andere benaming voor polyetheen. Hmm nouja niet helemaal. Een tyleenslang is eigenlijk polyetheen dat omgesmolten is. Polyetheen is de meest gebruikte kunststof dat wordt toegepast op het maken van onder andere plastic flesjes, zakjes en verpakkingen. Een tyleenslang sluit je aan op een koudwaterleiding. Vele PVC bedrijven verkopen tyleenslangen met een KiWA keurmerk. Dit verzekert klanten dat zij te maken hebben met hoge kwaliteit.

Veilig drinkwater

Een drinkwaterkraan in je tuinhuisje of schuur is erg handig! Beeld je eens zin. Je zit heerlijk relaxed in je tuinhuisje en je hebt zin in een glaasje water. Daarvoor moet je naar de keuken lopen, maar je zit net zo lekker. Met een kraan in je tuinhuisje hoeft dat niet meer. Bekijk eens de onderstaande afbeelding. Het tuinhuisje is aardig ver verwijderd van de woning met kraan. Plaats er eentje in de hoek en sluit het aan de koudwaterleiding met een tyleenslang. Een normale tuinslang voldoet niet!

tyleenslang

Mijn oom waarbij ik vaak op bezoek kom heeft een houten hut staan op grote afstand van zijn woning. In de zomer zit ik daar wel eens om spelletjes te spelen en met een drinkwaterkraan in de hut kan ik gewoon tappen zonder een marathon te lopen naar zijn huis. In de winter maak ik gebruik van zijn waterkoker en zet ik een kop warme chocolademelk. Dit allemaal op niet meer dan twee meter afstand.

« Terug naar pagina overzicht