Je woning heeft een persoonlijkheid

Ooit wel eens bij iemand thuis geweest en onder de indruk geweest van zijn of haar interieur? Dat gebeurt tegenwoordig wel vaker. Je zult verstelt staan van hoeveel bepaalde designstoelen, tafels, kasten en wasbakken invloed kan hebben op de uitstraling van een woning. Kleine ruimtes lijken ineens een stuk groter door de juist inrichting.

Hoe komt het dat een paar meubels zo’n groot verschil kan maken? De vorm en kleur van interieur items hebben een psychologisch effect. Een zwarte en chromen aanrecht zorgt ervoor dat een keuken er veel moderner uitziet. Het is overigens wetenschappelijk bewezen dat de kleur en vorm van je banken, kasten en tafels je stemming verbetert, omdat het je een identiteit geeft. Je hebt veel meer rust in je thuisbasis.

Welke meubels hebben invloed?

Alles heeft invloed op de uitstraling van je woning. De kleinste details zoals de grootte van je schilderijen, de formaat van je lampen of de lengte van je gordijnen kunnen de sfeer maken of breken. Vele mensen voelen zich ook een stuk gelukkiger wanneer hun woning een eigen identiteit heeft. Dit neemt uiteraard wel wat tijd in beslag, maar zelfs de kleinste veranderingen kunnen een positief effect hebben. iets simpels zoals jouw normale eetkamerstoel vervangen door een buisframe eetkamerstoel zorgt al voor een wereld van verschil. Misschien past een ronde tafel meer bij jouw persoonlijkheid in plaats van een rechthoekige of andersom. Kortom, een goed design is niet alleen een verwenning voor je ogen, maar draagt ook bij aan een goed humeur!

« Terug naar pagina overzicht