Je eigen dak maken

Stel je eens voor dat je een tuinhuisje wilt bouwen. Je ontwerpt je eigen layout en na een tijdje is je mini woning af. Klaar is kees, zou je zeggen. Maar wat gebeurt er nu? Er lekt water door het plafond en je hele vloer is kletsnat! Heb je goed rekening gehouden met het dak van het huisje?

De kwaliteit van het dak van iedere constructie is erg belangrijk. Voor de doe het zelvers kan dit een hele klus zijn. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Golfplaten! Deze worden gebruikt als dakbedekking en zijn ook nog eens waterdicht. Ze zijn gemakkelijk te bevestigen waardoor elke klusser ermee uit de voeten kan.

Ook voor reparaties

Een gat in je dak is niet plezant. Een klusser laten komen kan aardig wat geld kosten. Men weet vaak niet dat ze zelf eenvoudig in staat zijn het zelf op te lossen. Er zijn vele bedrijven die de juiste tools verkopen voor de doe-het-zelvers en met wat basiskennis kun je de klusjesman gewoon thuis laten. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel tutorials op het internet die je kunt gebruiken. Veel daarvan zijn gemaakt door klussers van erkende klusbedrijven. Met golfplaten repareer je niet alleen goedkoop en gemakkelijk, maar je kunt hiermee ook een nieuwe dak maken voor een tuinhuis of schuur. In het onderstaande afbeelding zie je hoe deze zijn bevestigd. Je ziet dat deze vastgemaakt zijn met schroeven. Deze moeten natuurlijk ook roestvrij zijn. Speciale golfplaatschroeven zijn dan zeker aangeraden voor het bevestigen van golfplaten.

eigen dak maken

« Terug naar pagina overzicht