Een zweeds rabat?

Een schutting van Zweeds rabat klinkt ‘exotisch’, maar is het wel zo handig? Met deze blog bespreek ik de voordelen hiervan. Zweeds zegt mij niet zoveel. Als ik een schroevendraaier gebruik dan boeit het niet zoveel of deze uit Zimbabwe komt of Verweggistan. Als het voor een goede prijs een schroef kan draaien, dan is het voor mij hartstikke prima!

Dus hoe bijzonder is een ‘Zweeds’ rabat eigenlijk? Sterker nog, wat is een rabat? Waarom zou je moeten kiezen voor een rabat.

Een rabat is een houten wand die gebruikt wordt als een hoge hek om je tuin, maar het kan ook gebruikt worden als een schuttingdeur. Het is eigenlijk een opeenstapeling van potdekselplanken. De planken zijn trapsgewijs aan elkaar vast gemonteerd, waardoor je geen open gleuven hebt zoals bij een volledige platte wand of deur. Hierdoor blijven de naden tussen de planken droger, waardoor er minder rot optreedt. Naast het feit dat het er heel chique uitziet is het ook erg praktisch! Geloof je me niet? Zoek eens Zweeds rabat zwart op en bekijk het zelf. De Zweedse versie onderscheidt zich van de normale rabat door het unieke design. De onderste planken zijn dikker dan de onderste planken voor een robuust uiterlijk,

Als jij ook met de tijd meeleeft dan zul je zien dat zwart een goede keuze is voor zo’n beetje alles. Zwarte wastafels, meubels en nu ook schuttingen. Het is tijdloos waardoor je jarenlang zult genieten van de chique uitstraling. Natuurlijk kun je ze ook krijgen in het wit of een andere kleur dat je mooi vindt. Jij bent de baas over je eigen exterieur, maar een Zweeds Rabat is zeker aan te raden!

« Terug naar pagina overzicht