Duimhengen voor de echte klusser

Wat zijn duimhengen? Zoek op google en je vindt talloze advertenties met allerlei vage omschrijvingen. Voor de mensen die willen weten wat ze zijn en gefrustreerd raken van onzin als: “Met deze duimhengen maak je geheid een meesterwerk” is dit dé blog voor jou!

Als ik zelf klus, dan wil ik graag de essentiële benodigdheden weten. Ik sta dan niet te wachten op allerlei advertenties, nieuwsbrieven of ongevraagde mailtjes die ik toch in mijn spambox ga proppen. Stel je wilt zelf een schuttingdeur maken, maar je weet niet waar je moet beginnen. Dat wist ik eerst ook niet en tot de dag van vandaag heb ik nog nooit gehoord van duimhengen.

Een duimheng is eigenlijk een scharnier die wordt gebruikt voor schuttingdeuren. Je verbindt deze aan je hek of muur zodat de deur open en dicht kan. Waarom er een aparte naam voor is weet ik niet, maargoed het is niet anders. Gelukkig heb je geklikt op deze blog en heb je vandaag weer iets nieuws geleerd! In tegenstelling tot vele onnodige producten die winkels jou aansmeren zijn duimhengen essentieel voor het bouwen van je eigen schutting-of hekdeur. Nou kijk eens aan! Dit is nuttige informatie die ik nodig had bij het bouwen. Hopelijk help ik jou hier ook bij.

De duimhengen zijn ook handig voor (houten) kastdeuren. Voor de echte doe-het-zelver kan het handig zijn om voor deze te kiezen wanneer hij of zij een eigen kast wilt bouwen. Duimhengen zijn in verschillende vormen en maten beschikbaar en sommigen daarvan zijn verstelbaar.

« Terug naar pagina overzicht